The Squared Circle – A Summer Showdown Preview

Aanstaande zaterdag 27 augustus is het zo ver. De terugkeer van Dutch Pro Wrestling in de Hoekstee in Hoek van Holland. Na een pauze die iets langer duurde dan de bedoeling was, gaat zaterdag dé worstelarena van Nederland weer open voor de eerste show van dit jaar: Summer Showdown. 

In de afgelopen maanden is er wel het een en ander veranderd binnen Dutch Pro Wrestling. Naast de nieuwe ring is er namelijk ook een nieuwe General Manager aangetrokken als opvolger van Joey Fields. Haar naam is Eva Lynn en het zal mij benieuwen of zij erin kan slagen een frisse wind door Dutch Pro Wrestling te laten waaien. 

Aan haar daadkracht hoeft alvast niet getwijfeld te worden. Vrijwel direct na haar aanstelling heeft zij het High Stakes toernooi aangekondigd. De eerste rondes van dit toernooi zullen bij Summer Showdown aanstaande zaterdag 27 augustus plaatsvinden.

De uiteindelijke winnaar van dit toernooi ontvangt de felbegeerde High Stakes koffer met daarin een contract voor een titelwedstrijd op het moment van keuze.

De acht worstelaars die door Eva Lynn zijn geselecteerd voor het toernooi zijn: Kenzo Richards, de eerste Dutch Heavyweigh Champion, die afgelopen jaar meermaals tegen de Britse tank Alex Cyanide aanliep, de Kroatische hoogvlieger Chris Wilson die langzaam maar zeker een van de populairste worstelaars binnen DPW begint te worden, de protegé van Christo Cohiba, Hugo Attiles die er persoonlijk verantwoordelijk voor was dat Joey Fields zijn positie als General manager kwijtraakte, en namens ZER010 eveneens voormalig kampioen Max Damon, Carlos Roberto en Daniël van Kuijk die in 2014 het toernooi wist te winnen.

Alleen was het niet Daniel die de koffer inwisselde,  maar hij gaf hem af aan ZER010-leider Santos, die daarna de titel wist te winnen van Emil Sitoci. Wordt de aanwezigheid van ZER010 in het toernooi weer een vrijbrief voor Santos om zich in de titelstrijd te mengen mocht hij er niet in slagen zijn rematch tegen Mark Kodiak te winnen, of heeft hij ZER010 niet eens nodig en zal hij de klus alleen proberen te klaren?  Nu bieden in het verleden behaalde resultaten absoluut geen garantie voor de toekomst, dus wellicht is een stok achter de deur voor Santos niet een zo’n heel gek idee. 

De laatste twee worstelaars in het toernooi zijn Trouble Maker en Joey Fields. Na de gebeurtenissen van vorig jaar zit er flink wat wrijving tussen beide heren. Door acties van Fields liep Trouble Maker tenslotte tot twee keer toe de titel mis. Eerst door een diskwalificatie en daarna doordat Fields een wedstrijd had vastgelegd die eigenlijk niet eens had mogen plaatsvinden doordat hij het contract van Christo Cohiba, zonder dit goed te lezen had ondertekend, waardoor hij meteen al zijn macht als General manager op had gegeven. Kortom Trouble Maker heeft reden om pissig te zijn. 

Wat zou jij doen als twee prachtkansen door je neus geboord worden? Kortom mocht het tot een treffen tussen Fields en Trouble Maker komen dan denk ik niet dat dat een normale één tegen één wedstrijd zal worden. Ik denk dat de tikkende tijdbom die Trouble Maker inmiddels is geworden wel eens tot ontploffing zal kunnen komen. Hoe dan ook ligt vuurwerk ligt in het vooruitzicht. Uiteraard geldt dit ook voor de overige duels. ZER010 wil de titel terug hoe dan ook en Kenzo Richards wil zich na de loodzware duels met Alex Cyanide opnieuw richten op de titel die hij als eerste gehouden heeft.

V
orig jaar kwam de Fransman Jimmy Gavroche, afkomstig uit Parijs, de ring van Dutch Pro Wrestling binnenwandelen en gedroeg zich onmiddellijk alsof de ring van hem was. Dergelijk chauvinistisch gedrag is de Fransen overigens niet vreemd. Fransen zijn trots op hun land en hun cultuur. Je ziet dat ook in andere sporten terug, bijvoorbeeld in de Tour de France, er hoeft maar een Fransman aan kop te rijden en de regie schakelt onmiddellijk over. Ga godbetert niet in een andere taal dan het Frans iets aan een Fransman vragen, de kans dat ze je aankijken alsof je ze net tot in het diepste van hun ziel beledigd hebt is levensgroot aanwezig. Dergelijk gedrag zie je nog wel eens bij voetbalsupporters en ZER010 opduiken al je je ietwat laatdunkend uitlaat over hun prestaties of gebrek daaraan.

Gavroche laat geen gelegenheid onbenut om zichzelf aan te prijzen en de Nederlanders lik op stuk te geven. Je kan zeggen wat je wilt, maar hij maakt het wel waar.
In het afgelopen jaar wist hij immers zijn wedstrijden keer op keer te winnen, ook tegen voormalig kampioen Emil Sitoci zegevierde hij. Het is dus niet gek dat Gavroche ontevreden is. Hij wil meer en heeft dus zijn zinnen gezet op de Dutch Heavyweight Championship. Gelukkig heeft de nieuwe General Manager van Dutch Pro Wrestling Eva Lynn dat ook in de gaten. Om te bewijzen dat hij daar klaar voor is heeft zij besloten om hem te testen in één tegen één wedstrijd tegen een van de populairste gasten die DPW in het verleden heeft gehad: the Masterpiece, Chris Masters. Menig worstelaar viel al ten prooi aan zijn Masterlock dus er staat nogal wat op het spel voor Jimmy Gavroche. Ofwel hij ontsnapt aan de Masterlock en verslaat Masters of Masters is een maatje te groot.
Mocht Gavroche dit duel winnen dan vrees ik dat hij nog onuitstaanbaarder wordt dan hij nu al is.
Je worstelt tenslotte niet elke dag tegen iemand die heeft meegedaan aan Wrestlemania, dus dat zal zijn toch al redelijk opgeblazen ego nog een extra zetje geven.  

Na diverse pogingen om zijn titel te behouden had Santos bij Grandslam gerekend buiten gast General Manager Ricky Steamboat en de gitaar van Jeff Jarrett. Hierdoor slaagde Mark Kodiak er eindelijk in om de hegemonie van ZER010 te doorbreken en na een wel geplaatste Grizzly Bomb eindelijk de Dutch Heavyweight Championship te winnen. Santos is echter ziedend en wil maar één ding. Een rematch. General Manager Eva Lynn heeft die inmiddels toegekend dus Kodiak mag opnieuw de borst natmaken in zijn titelverdediging tegen Santos. Nu zij titelloos zijn is ZER010 uiteraard uit op wraak. En zoals inmiddels bekend mag zijn, heeft ZER010 altijd wel één of meerdere trucjes achter de hand om het Mark Kodiak lastig te maken. Nu is Kodiak ook niet gek dus het lijkt me dat hij wel met iets rekening houdt, en zo makkelijk krijg je de beer uit Kodiak Island er ook weer niet onder, dat heeft het verleden immers bewezen. Max Damon en Lloyd Pengel kunnen daar over meepraten.

Dit alles en nog veel meer is aanstaande zaterdag 27 augustus te zien in de Hoekstee in Hoek van Holland. De eerste rij is al uitverkocht. Er is echter plaats genoeg in de zaal dus kaarten zijn nog voldoende beschikbaar, ook aan de deur in de Hoekstee.

Wil je genieten van een leuke avond Pro Wrestling, kom dan zeker naar de Hoekstee. Dutch Pro Wrestling is terug!

facebook     twitter     youtube     google     rss