THE SQUARED CIRCLE - A CROSSROADS PREVIEW.

Vorige maand lag er een anonieme column in onze mailbox met een preview van de vorige show.

Deze keer is de schrijver terug, onder een pseudoniem weliswaar, maar met een nieuwe column gericht op de aankomende show van vrijdag 23 september!

Lees en kom alvast in de stemming en proef de sfeer met de gebeurtenissen binnen Dutch Pro Wrestling.

---------------------------------------------------------------------------------------

Je zal maar Santos heetten en je zorgvuldig opgestelde plan om de Dutch Heavyweightp terug te winnen als een kaartenhuis in elkaar zien donderen. Niet alleen faalden Max Damon, Carlos Roberto en Daniel van Kuijk om een ronde verder te komen in het High Stakes Toernooi, ook zijn eigen poging tegen Mark Kodiak ging volledig de mist in. Het stoom moet toch wel zo’n beetje uit zijn oren komen lijkt mij. Goed dat Max Damon verloor van Kenzo Richards is op zich geen schande, ik bedoel de chops van Kenzo zijn vlijmscherp en Max zag en na de wedstrijd uit alsof hij door de mangel gehaald was, dat Carlos Roberto verloor was gewoon brute pech en dat Daniel verloor van Chris Wilson is ook geen schande. Santos denkt daar zeer waarschijnlijk anders over en mag, nu hij zijn zicht op de titel kwijt is, weer achter aansluiten en krijgt tot overmaat van ramp tijdens Crossroads te maken met één van de Ruthless Bastards, Angus McQueen. Nee, de vooruitzichten staan op onweer in het Rotterdamse. Dat de titel buiten zicht is één ding. Maar gebrekkige communicatie zorgde er ook voor dat Santos in zijn titelwedstrijd tijdens Summer Showdown letterlijk het deksel (of in dit geval de klapstoel) op zijn neus kreeg.

Nu we het toch over dat meubelstuk hebben, de dreun die Joey Fields kreeg van Trouble Maker zal niet alleen een fysieke maar ook zeker een mentale zijn geweest. Trouble en Fields waren natuurlijk jaren de beste vrienden. Helaas maakte een hardnekkig meningsverschil daar een einde aan. Dat Trouble zich dan ook aansluit bij zo’n gladde aal als Christo Cohiba en de levende stressbal Hugo Attilles kan ik even niet zo rijmen. Trouble zal ongetwijfeld zijn redenen gehad hebben (al denk ik dat de rijk gevulde portemonnee van Cohiba daar ook wel eens een rol in gespeeld kan hebben). Wat die redenen zijn kunnen we nu eigenlijk maar naar gissen. Feit blijft dat de mentale gesteldheid van Trouble natuurlijk al een tijdje niet helemaal de gezondste was. Wat ik al eerder zei: 2 kansen door je neus geboord (nota bene mede door Cohiba ik vraag je?) dat doet wat met je. We mogen dus concluderen dat of Trouble daadwerkelijk gek geworden is of dat de invloed van Cohiba verder reikt dan wij kunnen vermoeden. Duidelijk is dat Cohiba plannen heeft. Maar denk nou niet dat Fields het erbij zal laten zitten. Zijn verlies in het high stakes toernooi gooit wel extra olie op het vuur en een confrontatie tussen beide mannen lijkt dan ook onafwendbaar. Ik haalde het vorige keer al aan, dat wordt geen normale wedstrijd, maar een oorlog die zijn weerga niet kent waarbij het goed mogelijk is dat de ring in de hoekstee wel eens te klein zou kunnen zijn. Of Attiles en Cohiba zich er ook in gaan mengen blijft afwachten, want Atilles maakt uiteraard nog kans in het High Stakes toernooi laten we dat niet vergeten.

Nu we het daar toch over hebben. Er zijn nog 4 man in de race. Kenzo Richards, Chris Wilson, Hugo Atilles en Troublemaker. Het zou toch wat zijn als Atilles en Trouble tegenover elkaar zouden komen te staan… Wat doet Cohiba dan? Ik vraag het me af. Voorlopig is het nog niet zover. Atilles moet het opnemen tegen Kenzo Richards, en om dat een hindernis te noemen is wellicht het understatement van het decennium, en Trouble mag zich op gaan maken voor zijn wedstrijd tegen Chris Wilson. Dus ook dat wordt vuurwerk. Als Cohiba niet weer een of ander plannetje uit de mouw van zijn poloshirt weet te schudden natuurlijk. Afwachten is het enige dat we kunnen doen.

Jimmy Gavroche heeft het voor elkaar. Na zijn winst tegen Chris Masters heeft Algemeen Manager Eva Lynn voor Crossroads de titelwedstrijd aangekondigd tegen Mark Kodiak. De beer van Kodiak Island werd na zijn titelverdediging aangevallen door de Fransman en zijn manager Sara Elektra.
Kodiak is echter niet zomaar van plan zijn titel op te geven en is er op gebrand Gavroche op zijn plaats te zetten. Simpel gedacht zou je denken, maar in het professioneel worstelen is zelden iets simpel. Het is bij lange na niet zeker dat Gavroche op een eerlijke manier de titel zal proberen te veroveren. Dat hebben we tijdens Summer Showdown wel gezien. Sara Elektra kan nog wel eens de stoorzender uithangen en het is helemaal niet uitgesloten dat Santos Kodiak nog een trap na wil geven. Kortom het is verre van een normale titelverdediging. De kans dat de Rotterdammers hun grieven kenbaar willen maken hangt natuurlijk in de lucht En daarmee is de cirkel voor nu in ieder geval rond.
Samenvattend kan ik zeggen dat Santos boos is, Trouble (waarschijnlijk) gek geworden, en Gavroche gedreven om zijn naam definitief te vestigen. Crossroads wordt smullen geblazen.

By Samson Knight

facebook     twitter     youtube     google     rss