THE SQUARED CIRCLE - A CONFLICT PREVIEW.

Zo stevig als het bastion Zer010 de afgelopen jaren was, zo fragiel is het nu.
Ergens is het faliekant misgegaan. Maar wat heeft die breuk teweeggebracht? Laten we even teruggaan in de tijd.
...
Santos is jaren erop gebrand geweest “zijn”titel te verdedigen. En dat deed hij niet altijd op de eerlijkste manier. Niet alleen ter frustratie van zijn tegenstanders, maar ook zeker tot frustratie van de worstelaars binnen Zer010. Niet alleen raakte Max Damon de titel indertijd kwijt aan Joey Fields en wist Santos die korte tijd later te veroveren (iets dat vast wel bij wat knarsende tanden bij de King of Bling gezorgd heeft). Maar ook in zijn tweede poging met hulp van de High Stakes koffer van Daniël van Kuijk die hij zonder morren destijds aan Santos gaf, alles in het kader van het grote goed.

Maar nu Santos zijn titel kwijt is en het in het Rotterdamse niet alles even goed gaat, werden de frustraties binnen Zer010 steeds meer zichtbaar en die kwamen dus tijdens Crossroads tot uitbarsting. De groep die ooit zo krachtig was is in tweeën gespleten wat mij enigszins doet denken aan het conflict tussen Jan Raas en Peter Post in het wielrennen, waarbij beiden met een eigen ploeg op de proppen kwamen (Panasonic en Kwantum Hallen Yoko respectievelijk). Vrijwel hetzelfde staat nu te gebeuren tijdens Conflict op 29 oktober. Het ooit zo machtige Zer010 wordt in tweeën gescheurd en de winnaar mag waarschijnlijk de naam blijven dragen. Terwijl de verliezende partij op zoek moet naar wat anders.

Dat Max Damon de kant van Santos kiest snap ik niet helemaal, aangezien ook hij is benadeeld door Santos, maar er zal wel weer een of andere Rotterdamse logica achter zitten. Maar om nu te zeggen dat het echt hand in hand kameraden is, nee daar wil ik niet aan. Van de andere kant, Daniël laat nu wel zien dat hij over cojones beschikt, en potverkaatje dat werd een keer tijd. Wellicht heeft de klap met de gitaar van Jeff Jarret hem definitief wakker geschud. Het is een gegeven, geef iemand maar genoeg klappen en hij slaat vanzelf een keer terug. Ik ben uiteraard volledig onpartijdig, maar ik maak een diepe buiging voor Daniël dat hij eindelijk het lef heeft gehad om uit de schaduw van Santos te durven stappen. Win or lose.. die kan hij alvast in zijn zak steken.

Over zakken gesproken. De coup is compleet. Cohiba heeft het voor elkaar. Niet alleen heeft Hugo Attilles de High Stakes koffer te pakken, ook Trouble Maker heeft een transformatie ondergaan. Ik was er al een klein beetje bang voor, maar de gehaaide Cubaan heeft de gave om zijn cliënten naar zijn hand te zetten uitermate goed gebruikt. Uiteraard weet hij zich goed te verschuilen achter zijn beide enforcers, maar oh wat zou ik graag zien dat hij ook een pak rammel zou krijgen (en ja ik blijf partijdig). Ik weet dat er enkele worstelaars op het roster van Dutch Pro Wrestling inmiddels pisnijdig zijn op Cohiba, dus ik denk dat hij toch maar eens voorzichtig over zijn schouder moet blijven kijken, ook al is hij nu op papier de machtigste man binnen Dutch Pro Wrestling.

Helaas voor hem staat er een vrouw nog net een stapje hoger, namelijk Eva Lynn en de algemeen manager die op Crossroads al niet blij werd van de manier waarop Attilles de High Stakes koffer won, kan het de drie heren wellicht nog lastig gaan maken. In de toekomst kijken kan niemand, maar het is zeer zeker een interessante ontwikkeling. Zeker nu Joey Fields in geen velden of wegen te bekennen is. Ik heem toch even aan dat hij zijn gram nog wil halen tegen Trouble. We zullen zien waar dat heengaat.

De 29e komt met rasse schreden dichterbij en daarmee dus ook de titelverdediging van Mark Kodiak tegen Jimmy Gavroche . De vorige keer wist hij te winnen middels een count out, maar dat wil de Fransman niet nog eens laten gebeuren en ik heb zo’n vermoeden dat Gavroche niet zal rusten voor hij de titel om zijn middel heeft, maar Kodiak is een taaie, dat hebben we gezien. Dat er een count out aan te pas kwam was jammer, maargoed eigenlijk heeft Gavroche daarmee deels zijn eigen glazen ingegooid. Een wedstrijd win je tenslotte doorgaans in de ring. Aha, maar dus niet tijdens Conflict. Want dat wordt een onvervalste Falls count anywhere match (ik neem aan in het gebouw, want anders is het wel een enorm ruim begrip (de hardcore wedstrijden van Hardcore Holly en Al Snow, waarbij de pinfall werd geteld in een rivier, ik vraag je). Ik denk dus niet dat we een pinfallpoging in het centrum van Hoek van Holland hoeven te verwachten, maar toch biedt het genoeg perspectief. Ook voor de bezoeker trouwens. Want ik heb zo’n vermoeden dat het de hele zaal wel weer doorgaat. Kortom u kunt de actie van zeer dichtbij aanschouwen (als je enigszins pech hebt tenminste, het zal niet de eerste keer zijn dat er een tafel sneuvelt).

Conflict wordt weer een spectaculaire show, tel daarbij nog op de confrontatie tussen Ricky J. Mckenzie en Kenzo Richards en de terugkeer van Mot van Kunder en je kunt er zeker van zijn dat dit een show wordt voor de boeken.

Tot over een week.

Samson Knight

PS. Wat is dat toch met die Aliens de hele tijd?

 

facebook     twitter     youtube     google     rss