DPW X: EMIL SITOCI

Na tijdens Dutch Pro Wrestling Battlefront met succes zijn Europese Titel te hebben verdedigd tegen aartsrivaal Kenzo Richards wacht Emil Sitoci tijdens DPW X alweer een zware opgave als hij het gaat opnemen tegen de uit Engeland afkomstige BRAM!

Emil Sitoci is al sinds 2001 actief in de ring toen hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte als de gemaskerde Luchadore Sitoci. In zijn debuut wedstrijd wist hij gelijk beslag te leggen op de Lightweight Championship van Freestyle Championship Wrestling (FCW) tijdens de tweede editie van WrestleBlast. En er zouden nog vele titels volgen.

In 2003 vertrok Sitoci voor een jaar naar Amerika om er te studeren en zijn worstelkennis te vergroten. Na onder andere voor IWA Mid-South en Combat Zone Wrestling (CZW) te hebben geworsteld en de ring te hebben gedeeld met Chris Hero, Zach Gowen, Matt Sydal en Petey Williams keerde hij een jaar later terug naar Nederland.

Sitoci begon zonder masker te worstelen en groeide uit tot een van de beste worstelaars van Europa. Met de faam kwam echter ook een nieuwe houding want hij veranderde ook in een van de meest arrogante worstelaars. Iets wat maar door weinig fans werd gewaardeerd.

Sitoci werd een grote ster in Duitsland waar hij bij onder andere Westside Xtreme Wrestling (wXw) en German Stampede Wrestling (GSW) titels wist te winnen. Ook worstelde hij vaak in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Engeland.

In 2011 maakte hij zijn Dutch Pro Wrestling debuut tegen Santos tijdens Grand Slam waarna hij het aan de stok kreeg met Trouble Maker. Trouble kreeg al snel hulp van Kenzo Richards en de grote rivaliteit tussen deze twee Nederlandse worstelgrootheden was geboren.

In 2013 schreef Sitoci geschiedenis door de Dutch Heavyweight Championship te winnen. Hij wist 24 andere kanshebbers te verslaan in een 25-men Rumble voor de vacante Titel.

Ondertussen heeft hij binnen Dutch Pro Wrestling de ring gedeeld met wereldberoemde worstelaars als Mark Haskins, Shelton Benjamin, Jushin “Thunder” Liger en Yoshihiro Tajiri.

Titels Gewonnen: Dutch Heavyweight Championship (DPW), FCW Lightweight Championship, FCW Heavyweight Championship, PWH Championship, PWS Championship, wXw World Lightweight Championship, wXw Shotgun Championship, GSW World Heavyweight Championship, European Championship (Eurostars)

Grootste Rivalen: Kenzo Richards, Santos, Alex Cyanide

Bekende Tegenstanders: Mark Haskins, Shelton Benjamin, Jushin “Thunder” Liger, Yoshihiro Tajiri, Bernard Vandamme, Chris Hero, Tengkwa, Alex Cyanide, John Morrison, Bad Bones, Jurn Simmons, Tommy End, Cody Rhodes, Paul London, Marty Scurll

  • Show Datum: zaterdag, 29 september 2018
  • Aanvang Meet & Greet: 17:00 uur
  • Aanvang Show: 19:30 uur
  • Deur Open: 19:00 uur
  • Venue: de Hoekstee, Hoek van Holland

facebook     twitter     youtube     google     rss