DPW X: MAX DAMON – DUTCH HEAVYWEIGHT CHAMPION

Dutch Heavyweight Champion Max Damon zal natuurlijk ook aanwezig zijn tijdens DPW X op zaterdag 29 september aanstaande. De tweevoudige Kampioen zal zijn Ultieme Bling op het spel gaan zetten tegen een nog aan te kondigen tegenstander.

De King Of Bling is al sinds 2002 actief in de ring. Hij begon zijn carrière bij Freestyle Championship Wrestling (FCW) na onder andere door Hall Of Famer Steve Taurus getraind te zijn. In zijn laatste wedstrijd voor FCW, in 2003, stond hij in een tag team wedstrijd tegenover Emil Sitoci.

In 2005 maakte hij de overstap naar Dutch Championship Wrestling (DCW) waar hij als de King Of Bling zou debuteren. Tijdens zijn tijd bij DCW deelde hij voornamelijk de ring met een aantal van de beste Engelse cruiserweights, zoals Joey Hayes, Danny Hope, Bubblegum en huidige NXT UK Superster El Ligero.

Nadat DCW er in 2006 mee op hield bleef het een tijdje stil rond Max maar in 2008 keerde hij terug naar de ring bij Dutch Pro Wrestling (DPW). Hij is zelfs de geschiedenisboeken ingegaan als de persoon die de eerste overwinning binnen DPW wist te behalen nadat hij Trouble Maker wist te verslaan in de aller eerste DPW wedstrijd tijdens Dutch Pro Wrestling Revival op 28 september 2008.

De King Of Bling schrijft sowieso vaak geschiedenis. Zo wist hij de aller eerste High Stakes Toernooi in 2010 te winnen, waarmee hij de eerste winnaar van de High Stakes Koffer werd. Hij was vervolgens ook de aller eerste die succesvol zijn High Stakes Koffer wist in te zetten en daarmee de Titel wist te winnen. Tijdens zijn eerste heerschappij als Kampioen wist hij de Titel 573 dagen in zijn bezit te houden, een record die nog steeds staat. Ook was hij de winnaar van de aller eerste Leos van Elk Memorial Battle Royal in 2016.

Max Damon heeft ondertussen de ring gedeeld met onder andere Adrian Neville, El Generico (Sami Zayn), D’Lo Brown, Carlito, Al Snow, Chris Masters, Tajiri, Bernard Vandamme en Sam Gradwell.

Samen met voormalig mentor Santos, Daniel van Kuijk, Carlos Roberto en Lloyd Pengel maakte Max ook lange tijd deel uit van de groep ZER010. Een groep die het voor elkaar kreeg om de macht binnen Dutch Pro Wrestling naar hun hand te zetten. Sinds het uiteenvallen van de groep is Max Damon echter het meest succesvol gebleken.

Titels Gewonnen: Dutch Heavyweight Championship (2x); Leos van Elk Memorial Cup 2016

Grootste Rivalen: Santos, Trouble Maker, Joey Fields, Mot van Kunder

Bekende Tegenstanders: Adrian Neville, El Generico (Sami Zayn), D’Lo Brown, Carlito, Al Snow, Chris Masters, Tajiri, Bernard Vandamme, Tengkwa, Steve Taurus, Mot van Kunder, Sam Gradwell.

  • Show Datum: zaterdag, 29 september 2018
  • Aanvang Meet & Greet: 17:00 uur
  • Aanvang Show: 19:30 uur
  • Deur Open: 19:00 uur
  • Venue: de Hoekstee, Hoek van Holland

facebook     twitter     youtube     google     rss