DUTCH WRESTLING HALL OF FAME - BAS VAN KUNDER

Tijdens Dutch Pro Wrestling Powerslam, op zaterdag 25 juni, is door ringspreker Louis van Eden aangekondigd dat de Nederlandse worstellegende Bas van Kunder tijdens de 2022 editie van Fight 2 Survive zal worden opgenomen in de Dutch Wrestling Hall Of Fame als onderdeel van de Class Of ’22!
 
Naast de al eerder aangekondigde Leos van Elk, zal Bas de tweede inductie zijn dit jaar.
 
De als Bas Jussen geboren Bas van Kunder hoeft eigenlijk geen introductie. Bas wordt algemeen gezien als de grondlegger van het hedendaagse Nederlands worstelen. In 1997 richtte hij Freestyle Championship Wrestling (FCW) op en begon met het organiseren van meerdere shows in Nederland.
 
Hij ging trainen in Amerika onder Afa the Wild Samoan en Salvatore Bellomo en kwam terug naar Nederland als voormalig Kampioen en besloot zijn droom als promotor en worstelaar waar te maken. Samen met zijn jongere broer Mot vormde hij het legendarische tag team Long & Thick en maakte de worstelring in landen als Duitsland, Engeland, Oostenrijk, België, Italië en Frankrijk onveilig.
 
Onderweg wist Bas ook een flink aantal titels te winnen. Zo wist hij viermaal beslag te leggen op de FCW Heavyweight Championship en wist hij samen met Mot de FCW Tag Team Titels in Nederland te winnen, de FWF Tag Team Titels in België, en de NAWA en WXW Tag Team Titels in Duitsland!
 
In 2005 was hij de eerste Nederlandse worstelaar die de kans kreeg om voor de Eurostars European Championship te strijden, tegen de toenmalig Kampioen, niemand minder dan Bernard Vandamme.
Als promotor timmerde Bas ondertussen ook flink aan de weg. Met WrestleBlast legde hij de basis voor wat later bekend zou komen te staan als de Nederlandse Supershows.
Bas van Kunder deelde niet alleen de ring met Nederlandse worstellegendes als Steve Taurus, Louis van Eden, Emil Sitoci, TAFKALL en Mad Cow; maar ook met Europese grootheden als Ulf Hermann, Michael Kovac, Claudio Castagnoli, Jody Fleisch, Joe E. Legend, Cybernic Machine en de in 2019 overleden legende Salvatore Bellomo.
 
Na zijn worstel carrière tijdelijk op een laag pitje te hebben gezet om aan zijn maatschappelijke carrière te bouwen, maakte Bas in 2014 zijn Dutch Pro Wrestling debuut en sinds 2017 maakt de Nederlandse worstelveteraan vast onderdeel uit van het rooster.
Op zaterdag 26 november wordt Bas geëerd voor al zijn toewijding en bijdrages aan de ontwikkeling van het Nederlands worstelen door hem een verdiende plek te geven in de Dutch Wrestling Hall Of Fame als onderdeel van de Class Of ’22.
De inductie zal worden verzorgd door niemand minder dan Louis van Eden!
 
Wij kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen bij dit bijzondere en eervolle moment.
 
De 2022 editie van Fight 2 Survive vindt plaats op zaterdag 26 november in de Hoekstee te Hoek van Holland (Rotterdam).
 
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dpwshop.nl
 
DPW Fight 2 Survive
Zaterdag 26 november 2022
Zaal open 19:00 uur
Showtime 19:30 uur
De Hoekstee, Mercatorweg 50, Hoek van Holland
 
Get ready for The Fight of your Life!
  • Show Datum: zaterdag, 26 november 2022
  • Aanvang Show: 19:30 uur
  • Deur Open: 19:00 uur
  • Venue: de Hoekstee, Hoek van Holland

facebook     twitter     youtube     google     rss