DPW X – SANTOS

Santos is de voormalig leider van het ooit zo machtige ZER010; de groep Rotterdamse worstelaars die jarenlang de ring binnen Dutch Pro Wrestling onveilig wisten te maken. De voormalig tweevoudig Dutch Heavyweight Champion is een ware veteraan binnen het Nederlands worstelen. Hij is namelijk al sinds 2000 actief.

Santos begon zijn worstelcarrière bij de Dutch Wrestling Federation (DWF) waar hij tot 2003 actief was. Hij wist daar zijn eerste titel te winnen, de DWF European Championship. En ook wist hij met zijn grote DWF-rivaal Ashwin de Tag Team Titels te winnen.

In 2004 was hij een van de eerste worstelaars die zich bij Dutch Championship Wrestling (DCW) aansloot. Santos werd tijdens het eerste DCW-evenement tot eerste DCW Champion gekroond nadat hij in de halve finale de Zwitser Claudio Castagnoli (tegenwoordig beter bekend als WWE Superster Cesaro) wist te verslaan.

In de finale van het toernooi wist Santos, met een klein beetje hulp van WWE Legende Honky Tonk Man, Mark Kodiak te verslaan en wist daarmee de Titel in zijn woonplaats Rotterdam te winnen. Santos kwam vervolgens in een bittere rivaliteit met nieuwe uitdager Kenzo Richards terecht. En na een aantal boeiende gevechten wist Kenzo Santos te onttronen.

Nadat DCW zijn deuren sloot kondigde Santos zijn afscheid aan, maar tijdens de eerste Dutch Pro Wrestling (DPW) evenement, in september 2008, verscheen Santos toch ten tonele en kwam hij Steve Taurus te hulp.

Santos was lange tijd de meeste populaire worstelaar binnen DPW en hij vocht vetes uit met zijn grote rivaal Mark Kodiak, Kenzo Richards, Heresy, Steve Taurus. Echter toen hij partij koos voor zijn voormalige pupil Max Damon in zijn titelvete tegen Joey Fields was het snel gedaan met zijn populariteit.
Santos wist zijn eerste Dutch Heavyweight Championship te winnen nadat hij Joey Fields, die minuten daarvoor de Titel had gewonnen, wist te verrassen met de High Stakes Koffer. Iets wat hij een paar jaar later tegen toenmalig Kampioen Emil Sitoci zou herhalen.

Santos begon een groep van Rotterdamse worstelaars om zich heen te vormen, die samen bekend stonden als ZER010. Santos was de onbetwiste leider, en noemde zich “Ons Voorbeeld” en Max Damon, Daniel van Kuijk, Carlos Roberto en later Lloyd Pengel waren zijn volgelingen.

Na het uiteenvallen van de ooit zo machtige groep is zijn carrière een beetje in het slop geraakt. Maar iedereen weet dat we Santos nooit moeten onderschatten. Zo wist hij tijdens Dutch Pro Wrestling Battlefront eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen en lijkt zijn carrière weer in de lift te zitten.

Titels Gewonnen: Dutch Heavyweight Championship (2x); DCW Championship; DWF European Championship; DWF Tag Team Championship

Grootste Rivalen: Ashwin, Mark Kodiak, Kenzo Richards, Joey Fields, Tengkwa, Emil Sitoci

Bekende Tegenstanders: Claudio Castagnoli (aka Cesaro), Chad Collyer, Chris Hero (aka Kassius Ohno), Jody Fleisch, Scott Steiner, Bernard Vandamme, D’Lo Brown, Nick Aldis

  • Show Datum: zaterdag, 29 september 2018
  • Aanvang Meet & Greet: 17:00 uur
  • Aanvang Show: 19:30 uur
  • Deur Open: 19:00 uur
  • Venue: de Hoekstee, Hoek van Holland

facebook     twitter     youtube     google     rss