Het Gevecht: De Wereld van Beau

"Beursgeslagen trek ik mij op aan de touwen. Het publiek joelt. Kodiak, Kenzo, Sitoci en Troublemaker liggen voor pampus in de ring. De gladiatoren geveld.

Hun brede borstkassen bezweet en rood van het gevecht. Alleen Troublemaker trekt nog wat met z'n been. Ergens op zijn rug, tussen alle schrammen en blauwe plekken, in de buurt van z'n stierennek, staat de afdruk van mijn rechterhand. Zo hard was mijn 'chop' aan het begin van de wedstrijd, the main event van het Dutch Pro Wrestling tournooi eind januari in Poeldijk.

 

Die chop was nog voor dat Sitoci en Kodiak hem 'heat' gaven, met hun vuisten, knieën en sprongen. En ik daar geniepig tussendoor, als Troublemaker weerloos op de grond lag. Dan voerde ik een 'Elbowdrop' op hem uit en een zeer pijnlijke 'Suplex'. Toen liep alles nog op rolletjes. Dat was ook nog voor dat oud judokampioen Kenzo met zijn chops gehakt maakte van mijn teamgenoten. En mij over de touwen heen sleurde en als voer aan The Troublemaker aanbood. Dat heb ik geweten. Het publiek wilde bloed zien, mijn bloed. En ze kregen het. Daar zwiepte 'the Kakker From Hell' tegen het canvas. Op mijn hoofd. Op mijn rug. Op mijn buik. Aan mijn haren werd ik door de ring gesleurd en afgeranseld.

Maar nu, na 15 minuten in dit wrede spectakel, ligt iedereen KO. En ik hang half in de touwen. Alles doet pijn. Rug, linkerheup, rechterenkel, bovenlip, rechter middelvinger en vooral mijn linkerschouder. Mijn lichaam is een ruïne. Maar, zoals Schwarzenegger zei: 'Pain is weakness leaving the body.' Ik moet iets doen. Dit is mijn kans om de wedstrijd af te maken en Troublemaker tegen de grond te 'pinnen'. Ik klim in de hoek op het eerste touw. Op het tweede. Ik kijk over de zaal uit. De mensen schreeuwen. Op het derde. En ik ga staan. Troublemaker strompelt overeind. Gedesoriënteerd draait hij zich naar mij toe. Geweldig. Het kan niet mooier. Ik spreid mijn armen, zet af en vlieg schreeuwend door de lucht voor een 'Crossbody'. Troublemaker klapt tegen de grond. Mamma, ik ben een worstelaar."

Beau van Ervendorens

 

Media